Ugrás a fő tartalomra

Audio test

A migránsok ingyen ehetnek a francia Flunch gyorséttermekben - videó

Óriási felháborodást váltott ki a francia társadalomban az a videó, amelyen az látható, hogy a Flunch nevű gyorsétterem-hálózatban egy migráns egy A4-es papír aláírásáért cserébe ingyen ételhez jut. A migránsbarát gesztus azért sem volt túl népszerű a franciák körében, mert Emmanuel Macron köztársasági elnök jelentős összegeket vett el a francia nyugdíjasoktól. Éppen ezért sokan szimbolikusnak tekintik az étteremlánc lépését.

Itt tudja megnézni azt a videót, ahol egy migráns aláír egy A4-es lapot, és egyből viheti az ingyen ételt:




A francia nyugdíjasok felháborítónak tartják, hogy miközben Emmanuel Macron csökkenti a nyugdíjakat, a párizsi és Párizs környéki tömegközlekedést a migránsok (a papír nélküliek is) ingyenesen használhatják.

A francia adófizetőknek évi 43 millió euróba kerül a migránsok ingyen utaztatása.

A francia elnök nyugdíj-csökkentési terve egyébként is kiverte a biztosítékot. A városokban néhány napja is ezrek tiltakoztak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Így jár minden nő, aki irritálja a férjét - mondta a migráns miután megölte a feleségét

A gyilkosság még pénteken történt a németországi Münlackerben. Miután végzett a feleségével, a férfi a fiát magával vitte, a kislányát viszont a gyilkosság helyszínén hagyta. A migránst már elfogta a rendőrség. Abu Marwan 41 éves szíriai migráns. A hatóságok szerint négy vagy öt alkalommal szúrta meg késsel a 37 éves feleségét. A nő belehalt a sérüléseibe, írja a Daily Mail . Megdöbbentő módon a gyilkosság után élőben bejelentkezett Facebookon, véres arccal és kézzel. A videón mögötte a fia is látható. A magát menekültnek hazudó gyilkos arról beszélt a közösségi oldalon, hogy így jár minden nő, aki irritálja a férjét. A szír migráns és a fia arra ösztönözték követőiket, hogy osszák meg a felvételt. A gyilkosság után az apa és a fiú elmenekültek. A bevándorlóbűnöző a kislányát viszont otthon hagyta a halott felesége mellett. A lány ezután kihívta a rendőrséget, akik nemsokára elfogták a férfit és a fiút. A család egyébként „menekültként" érkezett Németországba, de az

Migránsokat telepítettek a francia faluba, a helyiek erőszaktól rettegnek

Az egyik legszebb francia település Saint-Macaire. Gironde megyében van, nem messze Bordeaux-tól. A nyugodt középkori faluban kétezren élnek. Néhány hete viszont minden túlzás nélkül felbolydult a falu, mert - ahogy a helyiek fogalmaznak - a kormány engedékenységéből hozzájuk telepítettek 20 kiskorú migráns. A helyiek tiltakoztak, minden eredmény nélkül. Most pedig félnek. Saint-Macaire A falugyüléseken visszatérő téma, hogy a helybeliek felsorolják, milyen sok nőt (és olykor férfit) erőszakoltak meg migránsok Franciaországban. Legutóbb egy Quistreham nevű településen két diáklányt erőszakolt meg hét migráns. Gironde megyébe összesen 900 kiskorú migránst kellett befogadniuk az elmúlt egy évben. Közülük megdöbbentően sokan, nagyjából 800-an csak hazudták, hogy kiskorúak. A francia bevándorlási és migránselhelyezési gyakorlat szerint, ha később kiderül, hogy a migráns hazudott az életkorával kapcsolatban, attól még nem dobják ki az országból. Sőt, lényegét tekintve semmilyen